Annons

Ikea flyttar 80 tjänster till Älmhult

Älmhult Ikea Range & Supply väljer att flytta omkring 80 tjänster från Malmö till Älmhult. Förändringen är en del i försöken att minska kostnaderna med tio procent tills nästa år och träder i kraft nästa sommar.
Osby • Publicerad 24 januari 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

Ett nytt sparpaket leder till att cirka 80 tjänster flyttas från Malmö till Älmhult.

Annons

– Vi ska sänka våra operativa kostnader med tio procent, men det består av flera olika delar och personalkostnader är bara en del av det. Vi har också vår normala personalomsättning och personer som söker andra jobb inom Ikea, så vi har inte annonserat någon siffra gällande övertalighet – även om vi inte kan utesluta det, säger Peter van der Poel, vd för Ikea Range & Supply, till Sydsvenskans 8till5.

– Vi ser både affärsmässiga och kulturella fördelar, eftersom de spenderat majoriteten av sin tid med kollegor som finns i Älmhult. Vi vill se till att personer som arbetar tillsammans också kan sitta tillsammans för att stärka gemenskapen, säger Peter van der Poel till Sydsvenskans 8till5.

Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons