Annons

Åberg: Det är inte hållbart

Östra Göinge • Publicerad 25 januari 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

Norra Skåne skrev i tisdagens tidning om hur nära anhöriga till drygt 20 000 personer får rätt till uppehållstillstånd i Sverige. Möjligheten till familjeåterförening var en del av uppgörelsen på nationell nivå mellan S, MP, C och L. I Hässleholm uttryckte bland annat socialnämndens ordförande Robin Gustavsson (KD) sin oro för hur redan hårt ansatta kommuner skulle klara av att hantera anhöriginvandringen.

Annons

[contentcards url="https://www.nsk.se/2019/01/24/ja-till-aterforening-oroar-manga/" one_line="true"]

Åberg har flera gånger påpekat att Östra Göinge tog emot en stor andel nyanlända 2015. När anhöriga till dessa nu förväntas komma till Sverige är det i kommuner som redan har många nyanlända som återföreningar kommer att ske.

Patric Åberg har under flera år gjort sin röst hörd i de här frågorna och han påpekar att hans åsikter hela tiden varit de samma.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons