Sibbhultsverken varslade 20 anställda om uppsägning på tisdagen. ARKIVBILD

Dämpad stämning efter varselbesked

SIBBHULT Inte chockartat – men givetvis oerhört tråkigt för de anställda som drabbas.
Så kommenterar Staffan Eriksson, IF Metall, beskedet att 20 anställda på Sibbhultsverken varslas.
– Till viss del får man förstå helheten, gör man inte det här kanske det inte finns några jobb alls kvar här om fem-tio år, säger Eriksson.

På tisdagen kom beskedet att 20 anställda i produktionspersonalen på Sibbhultsverken varslas om uppsägning på grund av arbetsbrist. Företagets vd Roger Nordblad berättade att ägarna har satsas stort, runt 85 miljoner, på effektivisering och automation och det i kombination med en utplanande orderingång var anledningen till varslet.
För facket var beskedet inte helt oväntat och Staffan Eriksson, ordförande i IF Metalls lokala klubb på Sibbhultsverken, har viss förståelse för åtgärden.
– Det är hård konkurrens i branschen och det har investerats väldigt mycket i företaget. Till viss del får man ha förståelse för helheten, annars finns det på sikt kanske inte kvar några jobb alls här, säger han.
– Men det är aldrig roligt när man får skicka hem folk. De som får gå drabbas ju hårt.

Blir det 20 som sägs upp eller kan det bli färre?
– Jag vet inte i dagsläget, vi har precis inlett förhandlingarna och jag har inte tagit del av alla detaljer. Vi ska förhandla och så får vi se vart det landar.

Hur är stämningen bland de anställda?
– Jag upplever inte att folk blev chockade av beskedet. Men det är klart att det blir oro och diskussioner. Det blir dämpad stämning, säger Eriksson.

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Är du rädd för att det ska börja brinna hemma?

Loading ... Loading ...