Sibbhultsverken varslade 20 anställda om uppsägning på tisdagen. ARKIVBILD

Dämpad stämning efter varselbesked

SIBBHULT Inte chockartat – men givetvis oerhört tråkigt för de anställda som drabbas.
Så kommenterar Staffan Eriksson, IF Metall, beskedet att 20 anställda på Sibbhultsverken varslas.
– Till viss del får man förstå helheten, gör man inte det här kanske det inte finns några jobb alls kvar här om fem-tio år, säger Eriksson.

På tisdagen kom beskedet att 20 anställda i produktionspersonalen på Sibbhultsverken varslas om uppsägning på grund av arbetsbrist. Företagets vd Roger Nordblad berättade att ägarna har satsas stort, runt 85 miljoner, på effektivisering och automation och det i kombination med en utplanande orderingång var anledningen till varslet.
För facket var beskedet inte helt oväntat och Staffan Eriksson, ordförande i IF Metalls lokala klubb på Sibbhultsverken, har viss förståelse för åtgärden.
– Det är hård konkurrens i branschen och det har investerats väldigt mycket i företaget. Till viss del får man ha förståelse för helheten, annars finns det på sikt kanske inte kvar några jobb alls här, säger han.
– Men det är aldrig roligt när man får skicka hem folk. De som får gå drabbas ju hårt.

Blir det 20 som sägs upp eller kan det bli färre?
– Jag vet inte i dagsläget, vi har precis inlett förhandlingarna och jag har inte tagit del av alla detaljer. Vi ska förhandla och så får vi se vart det landar.

Hur är stämningen bland de anställda?
– Jag upplever inte att folk blev chockade av beskedet. Men det är klart att det blir oro och diskussioner. Det blir dämpad stämning, säger Eriksson.

Dagens fråga

Har du varit utomlands på semestern?

Loading ... Loading ...