Svängigt när Tyringe vann

Sport Ett bra power play och blixtrande inledning på tredje perioden. Det var vad som behövdes för att Tyringe skulle ta en mycket viktig trepoängare mot Halmstad.
Sport • Publicerad 6 februari 2019 • Uppdaterad 24 november 2021

Tyringe kunde inte fått en bättre start på matchen än vad som blev fallet. Visserligen tvingades Joakim Strandberg att rädda ett friläge efter bara 36 sekunders sel, men sedan drog Halmstad på sig två utvisningar inom loppet 34 sekunder.

Hemmalaget visade upp ett mycket bra spel i numerärt överläge och gjorde 1–0 genom Tyler Coulter i spel fem mot tre och 2–0 genom Sebastian Freed Karlsson i spel fem mot fyra. Med den starten borde Tyringe kunnat spela avslappnat och kontrollerat, men istället blev det lite slappt och Halmstad var inte sena att utnyttja det.

– Vi sjunker lite och är för klena i våra utlägg. Sen är de hetare än oss helt enkelt, säger Henrik Alfredsson.

Reduceringen till 2–1 kom efter 14.06 sedan gästerna fått ta sig in i zon lite väl enkelt. När sedan Oliver Celec åkte på en utvisning kom också kvitteringen. Erik Åhlén var hetast på en puck som fastnade i trafiken framför Joakim Strandberg och med ryggen mot mål kunde han göra 2–2.

– Tyvärr klarar vi inte av att spela på den ledning vi får, säger Alfredsson.

Andra perioden var inte den spelmässigt bästa under säsongen, åtminstone inte till en början. Första tio minuterna spelade båda lagen väldigt hafsigt och var obeslutsamma i det mesta de gjorde.

Emellanåt böljade det friskt fram och tillbaka och mitt i perioden var det en sekvens där det inte var någon avblåsning på fyra minuter.

– Jag tycker att vi äter oss in i andra och att vi är det klart bättre laget. Men så får det sitt mål från ingenting, säger Alfredsson.

För när alla räknat in att det skulle bli en mållös period slog Halmstad till. Joakim Persson vann en tekning klockrent och Markus Nygren kunde prickskjuta in 2–3 bakom en maktlös Joakim Strandberg i Tyringemålet.

Om Tyringe blev överraskade av Halmstads ledningsmål i slutet av andra perioden så blev gästerna minst lika överraskade av hemmalagets inledning tredje perioden.

Det var full fart på skridskorna och efter bara 29 sekunders spel snappade Emil Backman upp en retur och lyfte in kvitteringen till 3–3. Tyringe fortsatte sedan i samma tempo och 41 sekunder senare hade de vänt på matchen när Tyler Coulter hittade rätt bakom Anton Malmborg i Halmstadsmålet för andra gången för kvällen.

– De målen kunde vi fått i andra perioden istället, säger Alfredsson.

Tyringe hade sedan kontroll på händelserna fram till mitten av perioden när Mattias Eriksson blev utvisad. Halmstad ökade då trycket för att få till en kvittering. Stundtals belägrade de Tyringes försvarszon, men några riktiga farligheter lyckades de inte skaka fram.

– Vi får dem på utsidan och vi täcker mycket skott och gör det bra, säger Henrik Alfredsson.

En sista chans fick de med två minuter kvar av matchen när det blev spel fyra mot fyra. Halmstad plockade då ut målvakten, men Tyringe försvarade sig lätt och istället kunde Emil Backman göra 5–3 i tom bur när det bara återstod fyra sekunder av matchen.

I och med segern och de andra resultaten i serien har Tyringe nu elva poäng ner till kvalstrecket, men Henrik Alfredsson vill inte ta ut något i förskott.

– Det är långt ifrån klart kan jag säga. Vi har 15 poäng kvar att spela om och det kommer att bli ett krig i Helsingborg på fredag.

bild 1/2
Henrik Alfredsson. Foto: Stefan Sandström/Arkiv
Med sina två mål mot Halmstad har Tyler Coulter nu gjort tio mål under våren. Foto: Stefan Sandström/Arkiv