Annons

Tjuvar greps på tak – döms

Osby • Publicerad 7 februari 2019 • Uppdaterad 24 november 2021

Två män, nu 28 och 21 år gamla och båda hemmahörande i västra Sverige, döms av Hässleholms tingsrätt för att ha försökt att göra inbrott på Ica Supermarket i Osby.

Annons

Polisen larmades då till platsen och flera polispatruller, med bland annat hundförare, anlände.

[contentcards url="https://www.nsk.se/2018/11/12/greps-pa-taket-erkanner-brott/" one_line="true"]

Båda männen erkände redan i de inledande förhören att de gjort sig skyldiga till försök till stöld. Som förklaring uppgav bägge att de tidigare på kvällen spelat poker och därigenom hamnat i skuld till en person som tvingat dem att genomföra inbrottet.

Annons

Enligt domen förekommer båda männen sedan tidigare under en rad avsnitt i belastningsregistret.

Den 21-årige mannen har tidigare bland annat dömts till ett sex månader långt fängelsestraff och bedöms genom inbrottsförsöket ha återfallit i liknande brottslighet. Dock menar rätten att mannen sedan dess tagit itu med sitt kriminella liv och tar även hänsyn till att han inte var äldre än 19 år gammal i samband med stöldförsöket mot Ica i Osby.

Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons