Kravallstaket ska sättas upp runt planen men Anders ”Knippet” Karlsson lovar att publiken kommer så nära att den kan känna doften av allsvenskan. Foto: Marika Höghäll
Logga in eller köp Premium för att se hela bildspelet
Bortasupportrarna kommer att slussas in via ingången till Plan 1 och gå diagonalt över planen för att komma till sin läktarsektion som rymmer 300 platser. ”Den blir avskild så att de kan stå tillsammans. Där finns även kiosk och toalett.” Foto: Marika Höghäll
Logga in eller köp Premium för att se hela bildspelet
Här kommer entrén för publiken att vara. ”Knippet” hoppas att så många som möjligt utnyttjar möjligheten till förköp på tickster.com så att insläppet går snabbt och smidigt. Foto: Marika Höghäll
Logga in eller köp Premium för att se hela bildspelet
Läktaren för hemmasupportrar tar 700 – samtliga ståplats. På tisdag eller onsdag kommer läktarna att byggas upp mellan de båda konstgräsplanerna. Bortafansen kommer att ha en egen läktare. ”Det är inte för att vi tror att det kommer att bli bråk utan mer för att de ska veta att de kan stå tillsammans om de har åkt så långt.” Foto: Marika Höghäll
Logga in eller köp Premium för att se hela bildspelet
Spelare och ledare ska ha en skyddad väg mellan omklädningsrum och plan och går in via hörnet på Plan 2, vid brukshundsklubbens parkering. Ytan längs långsidan kommer att innehålla avbytarbänkar, TV-torn, handikapplatser och några extraplatser till ungdomslagen. Foto: Marika Höghäll
Logga in eller köp Premium för att se hela bildspelet
Bilburen publik hänvisas till Österås huvudparkering och får därefter ta till apostlahästarna för att komma till matchplanen, via gång- och cykelvägen längs Hövdingegatan. Parkeringen utanför HLMK:s och HOK:s klubbstugor är vikt för supporterbussar, cyklar och mopeder. Foto: Marika Höghäll
Logga in eller köp Premium för att se hela bildspelet
Ridhusvägen stängs av från båda håll och det kommer inte att vara möjligt att ta sig in till matchen den vägen. Här kommer att finnas vakter. ”Vi kan inte hantera det ordningsmässigt annars. Eftersom spelarna ska ha en skyddad väg till planen är det inte möjligt att ta in publik detta hållet.” Foto: Marika Höghäll
Logga in eller köp Premium för att se hela bildspelet
Parkeringen vid konstgräsplanerna är avstängd för bilar under matchdagarna. Här kommer kiosk och toaletter att finnas. ”Har vi otur med vädret eller om det skulle hända något behöver vi ha fritt så att vaktmästarna kan jobba här eller om räddningstjänsten behöver komma till.” Foto: Marika Höghäll
Logga in eller köp Premium för att se hela bildspelet
Jon Jönsson kommer hem till Hässleholm med sitt Elfsborg den 17 februari. Foto: TT
Logga in eller köp Premium för att se hela bildspelet
Kevin Walkers Djurgården kommer till Hässleholm den 23 februari. Foto: TT

”Knippet” och HIF laddar för cupfest

Fotboll Kravallstaket, läktarbygge, bengalberedskap och bajamajor...
Hässleholms IF jobbar hårt för att Svenska cupen ska bli en fotbollsfest som spelare, ledare och alla hässleholmare kan minnas i många år framöver.
Spindeln i nätet: Anders Karlsson.
– Det är HIF som spelar men det här är en rolig grej för hela stan, säger ”Knippet”.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
  • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
  • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din mejlkorg