Annons

Ytterligare man gripen för regaliestölden

Inrikes Under lördagen greps en man för inbladning i stölden av begravningsregalierna från Strängnäs domkyrka.
Publicerad 10 februari 2019 • Uppdaterad 13 december 2021
Foto: Polisen
Foto: Polisen

Det var i somras som Karl IX och Kristina den äldres begravningsregalier stals i en fräck kupp från Strängnäs domkyrka.

Två misstänkta gärningsman sågs försvinna på en motorbåt, men det dröjde till september innan polisen kunde gripa någon misstänkt i ärendet.

Annons

Under den nyligen påbörjade rättegången mot den gripne mannen hittades de kungliga dyrgriparna i en soptunna i en förort till Stockholm.

I samband med fyndet kunde en man gripas. Han sitter nu häkad misstänkt för grovt häleri.

På söndagen meddelade Åklagarmyndigheten att ytterligare en man gripits för inblandning i stölden. Han frihetsberövades på lördagen.

– Ytterligare en man greps i går lördag i ärendet efter att ha varit anhållen i frånvaro sedan i fredags. Den mannen är anhållen på sannolika skäl misstänkt för grov stöld, alltså delaktighet i själva stölden av regalierna, säger förundersökningsledaren Reena Devgun vid Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet i pressmeddelandet.

Oscar Schau
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons