Fartfyllda finaler i Gripenträffen

Sport • Publicerad 12 februari 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

– En del av ungdomarna som kunde valt att spela i ungdomsklass spelar redan idag seniorklass på hög nivå. Tim Mörck. Isac Gunnarsson, Anton Svensson och Tania Mörck gjorde mycket bra ifrån sig i seniorklasserna, konstaterar tävlingsledaren Roger Svensson som även är ordförande i BMK Gripen.

Tania Mörck var framme i final i damdubbel A tillsammans med Sjöbos Selma Lindgren. Här blev det dock förlust mot Olivia Johnsson/Jittiporn Kamkuan i två raka set.

Andraplatsen i damdubbeln var dock inget som Tania Mörck jublade över. Det var framförallt lördagens stolpe ut i singelspelet som skavde.

– Jag är lite irriterad. I går förlorade jag två tresetare med 20–22 i sista. Jag hade kunnat gå vidare till idag men nej, jag ska inte vinna de sista bollarna. Jag spelade bra men förlorade dumma bollar, analyserar Tania Mörck.

– Det är ju hemmatävling så jag ville vinna, säger Tormestorpstjejen som ska spela USM i Stockholm i mars.

– Jag tror inte att jag kommer att vinna men jag vill ta mig en bit i alla fall.

Hennes klubbkompis Clara Svensson spelade en stentuff final i U13-klassen.

– Jag är glad att jag klarade det, säger Clara när hon pustar ut efter holmgången med Alice Stierna.

Halmstadstjejen tog hem det första jämna setet med 22–20 men Clara vände och vann med 21–9, 21–17.

Tjejerna har ställts mot varandra flera gånger tidigare på olika tävlingar.

– Det brukar vara svårt mot henne och denna matchen var skitsvår, slår Gripentjejen fast.

Hon hade högt ställa mål inför tävlingen.

– Jag ville komma till final och jag ville vinna eftersom det är på hemmaplan, säger Clara som försvarade titeln från ifjol.

Sedan har Clara Svensson inte tid att prata längre för hennes dubbelpartner Elin Fagerberg kommer fram och rycker i henne.

– Det är vi nästa! säger Elin.

Det är dags för dubbelfinal i U15-klassen.

– Det kommer att bli tufft, hinner Clara slänga ur sig samtidigt som hon jäktar tillbaka in i Qpoolen.

Elin Genberger och Agnes Johnsson blir lite för svåra. Clara Svensson och Elin Fagerberg får ge sig med 13–21, 16–21.

Totalt spelade BMK Gripen hem tre guld, tre silver och tre brons.

– Vi är mycket nöjda över resultatet, inte minst över att vi har fina placeringar hos våra ungdomar vilket bådar gott för klubbens framtid. Under lördagen var det flera av våra ungdomar som provade att tävla för första gången och gjorde det riktigt bra. Det var härligt och kul att se allas kämparanda, säger Roger Svensson.

Gripenordföranden knep guldet i herrdubbeln tillsammans med Martin Almehov, som dammade av sig själv när Roger Svenssons tänkta parhäst fick kasta in handduken på grund av skada.

– Jag får ju tacka Niclas (Gunnarsson) för att han drog sig ur så att jag fick vara med, säger en brett leende Almehov.

– Men jag såg inte honom coacha oss...

Nu behövdes aldrig någon coachhjälp för de rutinerade rävarna Svensson/Almehov.

I den prestigefyllda finalen ställdes de mot lika rutinerade rävarna Martin Evertsson och Fredrik Mörck. Segersiffrorna skrevs till 21–13, 21–17. Och kanske, kanske hade Almehov/Svensson en liten fördel av att klubbkamraten Evertsson och Christianstads Mörck även spelat herrsingel B under helgen (där Gripenspelaren kom trea).

– Vi fick en smakstart i första, sen höll vi bra i servarna och returerna medan de slog ut en del i början. I andra försökte de byta taktik, så det blev tuffare där, men vi höll ihop det. Roger är ju jätteduktig på det taktiska och att driva från bakplan, strålar Gripenveteranen Almehov som har svårt att hålla sig ifrån sin badminton.

Men allra gladast var nog ändå Martin Almehovs familj som fick med sig en skadefri pappa/make till skidresan i Stöten på sportlovet.

bild 1/5
Gripens ordförande Roger Svensson summerade en lyckad tävlingshelg – där han som grädde på moset tog hem dubbeln tillsammans med Martin Almehov. Foto: Stefan Sandström
Tania Mörck speladE bra badminton och gick till final i damdubbel men tyckte ändå att hon hade lite stolpe ut.
Foto: STEFAN SANDSTRÖM
... och fick ta emot gratulationer av klubbkompisarna i Qpoolen. 
Foto: Stefan Sandström
Martin Almehov hade hållit sig ifrån badmintonplanen i ett år – men dammades av i Gripenträffen.  Foto: Stefan Sandström
Martin Evertsson och Fredrik Mörck tog sig till final i herrdubbeln, där det blev förlust.            Foto: Stefan Sandström
Gripens ordförande Roger Svensson summerade en lyckad tävlingshelg – där han som grädde på moset tog hem dubbeln tillsammans med Martin Almehov. Foto: Stefan Sandström
Tania Mörck speladE bra badminton och gick till final i damdubbel men tyckte ändå att hon hade lite stolpe ut.
Foto: STEFAN SANDSTRÖM
Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.