”Vi hade inte tagit den platsen”

Sport Hjärsås/Värestorp slutade tvåa i samma serie som FC Hessleholm blev trea i, men något erbjudande om friplats fick de inte.
Sport • Publicerad 13 februari 2019 • Uppdaterad 14 december 2021
Patrick Isaksson, årets nyföretagare.
Patrick Isaksson, årets nyföretagare.

Hjärsås/Värestorp slogs länge och väl med IFK Osby om seriesegern i division tre nordöstra i fjol, men till slut fick de ge sig. Avståndet upp till Osby var fem poäng och ner till trean FC Hessleholm var det sex poäng.

Tidigt i vintras hörde en representant från fotbollsförbundet av sig och ställde frågan om de var intresserade av att ta steget upp om något lag skulle hoppa av.

– Då svarade vi att vi ville avvakta lite och fick då till svar att de skulle skriva upp oss på en lista ändå. De sa att de frågade så tidigt för de visste att det brukade var lag som drog sig ur serien, säger Hjärsås/Värestorps tränare Patrick Isaksson (bilden).

Sedan hörde de inte mer förrän i måndags då de fick besked om FC Hessleholm tackat ja till en friplats i tvåan.

– Ja det var lite märkligt för vi har inte fått någon fråga nu, och den listan som de skrev upp oss på lär inte finnas längre, säger Isaksson.

Tänker ni ta det här vidare och överklaga?

– Nej, det ska vi inte. Med facit i hand så hade vi inte tagit den platsen ändå. Jämfört med i fjol så har vi tappat 49 av våra 76 mål eftersom Linda Lahger gått till Näsum och Fanny Bolin är gravid, säger Patrick Isaksson som har svårt att se hur FC Hessleholm ska klara sig i tvåan.

– De vann ju inte trean och nu har de tappat några av sina bästa spelare, men det är deras val. Vi har hellre roligt och spelar kvar i trean.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.