Annons

Alla hjärtan klappade och värmde

Hässleholm Alla hjärtans dag har firats i kärlekens tecken sedan medeltiden. 1990 fick dagen sin plats i kalendern och i år lyste och klappade hjärtan runtom i Hässleholm med omnejd med full kraft.
Hässleholm • Publicerad 14 februari 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

Stortorget fylldes av 1 600 marschaller formade till 20 hjärtan i olika storlek.

– Kärlek är ju som bäst när den upplevs tillsammans, sa Roger Höjendal från Lions Hässleholm.

Annons

Inför ljusupplevelsen har 65 företag sponsrat de 1 600 marschallerna. För 30 kronor styck kunde besökare på Stortorget också köpa marschaller.

– Den insamlade vinsten går oavkortat till Lions lokala hjälpverksamhet, berättar Roger Höjendal.

När skymningen gick över i mörker såg Stortorget ut som ett lysande kalejdoskop med flimrande hjärtan.

Många hade sökt sig dit för att uppleva den unika händelsen, som Roger Höjendal hoppas ska bli en tradition. Flickorna i Arnbergs Dansstudio höjde stämningen med dans och glädje på Stortorget.

Sparbanken Skåne slog ett slag för livet med att dela ut 30 stycken hjärtstartare till ideella föreningar på olika håll i Skåne.

Gunilla Bengtsson, chef för kontoret i Hässleholm gladde IFK Hässleholm, Hässleholms Ridklubb och OK Tyringe med var sin hjärtstartare i gåva.

– Att satsa på hjärtstartare i samarbete med det lokala näringslivet är ett sätt för oss att investera i framtiden. Vi är mycket glada att kunna bidra här i Hässleholms kommun tillsammans med våra ägarstiftelser. Föreningarna har fått söka och vi hjälper till att fylla i de vita fläckarna där hjärtstartare saknas.

De föreningar som fått hjärtstartare erbjuds dessutom en hjärt- lungräddning för 20 personer i respektive förening.

– Jättebra att ha, tyckte föreningarnas representanter, som hoppades att de inte behöver komma till användning.

Emelie Andersson på Ica Maxi i Hässleholm kom tillsammans med kollegan Marika på att ordna ”singelkväll” med shopping i butiken. Innanför entrén fanns guldkorgar för att signalera att man är singel och på jakt efter en passande pusselbit. Alla guldkorgar var på vift i affären och en drogs av Gudrun Moberg.

Annons

– Jag och en väninna tyckte det var en rolig grej. Jag är singel och tog en korg för att se vad som händer. Man vet ju aldrig. Men hittills är det bara du (reportern) som har frågat.

I Tyringe lämnade Lions över ”goselejon” till Tyringe vårdcentral och brandstationen, som kan lämnas till barn som är ledsna vid olyckor eller liknande.

bild 1/6
20 ljushjärtan gjorda av över 1 600 marschaller lyste upp Stortorget. Lions står bakom eventet tillsammans med Hessle City och Norra Skåne.                                               Foto: Stefan Olofson
Hjärtan på Stortorget
Lions i Tyringe delade ut ”goselejon” till brandmännen på brandstationen som ska ges till barn som behöver tröst vid olyckor och bränder.                     Foto: Lions
Gudrun Moberg strosade runt på Ica Maxi med en guldkorg.
– Man vet ju aldrig om man får napp.            Foto: Stefan Olofson
Gunilla Bengtsson, bankchef för Sparbanken Skånes kontor i Hässleholm och Osby delade ut hjärtstartare till IFK och Ridföreningen i Hässleholm och OK Tyringe.      Foto: Stefan Olofson
Emelie Andersson tycker det är en kul idé att bjuda kunderna på lite skoj på Alla hjärtans dag. ‑ Vem vet om man träffar någon. Guldkorgen signalerar att man är singel.     Foto: Stefan olofson
20 ljushjärtan gjorda av över 1 600 marschaller lyste upp Stortorget. Lions står bakom eventet tillsammans med Hessle City och Norra Skåne.                                               Foto: Stefan Olofson
Hjärtan på Stortorget
Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons