Andrew kör på i IFK Hässleholm

Sport • Publicerad 16 februari 2019 • Uppdaterad 15 december 2021
Mike Andrew saknades i IFK Hässleholms genrep mot Eskilsminne men ska vara tillbaka till division två-premiären. Foto: Stefan Sandström/Arkiv
Mike Andrew saknades i IFK Hässleholms genrep mot Eskilsminne men ska vara tillbaka till division två-premiären. Foto: Stefan Sandström/Arkiv

26-årige Mike Andrew har varit en pålitlig målgörare under de tre säsonger som han spelat i klubben. 2016 gjorde han elva mål och såväl 2017 som 2018 blev det tolv mål från det nigerianska kraftpaketet.

– Mike är en jätteduktig spelare och jag tror att han har ännu mer att visa upp, jag tror det finns en växel till, säger Henrik Jönsson.

Att få Andrews signatur på pränt är viktigt av ytterligare en anledning med tanke på att IFK har tappat några rutinerade herrar.

– Så är det ju. Bland alla våra superduktiga unga spelare krävs det ändå en stabilitet med erfarenhet. Där hoppas vi ju snart få klart även med Patrick Osiako.

Den gulsvarta truppen har även utökats med Mustafa Owaid som kommer från Hässleholms IF. Owaid skaffade sig en smula division två-rutin ifjol via fyra inhopp och totalt 36 minuters spel.

– En spännande spelare. Där är mycket fart och kreativitet i honom, säger Jönsson om den offensive 17-åringen som fyller 18 år i maj.

I nuläget finns 19 spelare i truppen (inklusive Osiako).

Hur många kontrakterade spelare kommer IFK att ha?

– Jag skulle tro att vi försöker landa på 20, säger Henrik Jönsson.

Mike Andrew, Patrick Osiako och Abelto Ikose säsongsdebuterar i lördagens träningsmatch mot Halmia som spelas med start klockan 13.00 på Österås.

IFK har en 21-årig kanadensare som provtränat med laget i veckan (men som inte spelar idag).

– Luke McConnell. En central defensiv spelare som är lugn och trygg med bollen, informerar IFK-tränaren Jonas Jönsson.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.