Annons

Drygt två veckors vila för Osby

ISHOCKEY Avslutande uddamålsförlusten utan betydelse för placering och kvalspel.
Sport • Publicerad 18 februari 2019 • Uppdaterad 24 november 2021

Osby IK avslutade Alltrean i söndags med en uddamålsförlust mot Virserum (3–4) och slutade på tredjeplats, men förlusten spelade ingen större roll för tabellplaceringen och det framtida kvalspelet.

De fyra första lagen i serien (Guts, Trelleborg, Osby och Virserum) är tillsammans med de fyra första lagen från den andra Alltrean (Lidköping Red Roosters, Göteborg, Hisingen och Nittorp) klara för spel i kvalserier till division två. Till dessa kvalserier är även fyra lag från division två (Hovås, Tibro, Åstorp och Lund) klara. Återstår gör att få fram fyra lag från playoff där bland annat Frosta möter Halmstad Ravens om en plats.

Osby kommer att ingå i en kvalserie som består av ett playoff-lag, ett lag från division två (Tibro eller Lund) och ett lag från Alltrean (Guts eller Lidköping Red Roosters). Kvalserien spelas i sex omgångar med början den 8 mars, och det är bara vinnaren av kvalserien som är garanterad en plats i division två säsongen 2019/2020.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons