Annons

Wilmer X till Helgeå

Festival Förra årets bejublade comebackturné fortsätter denna sommar. Malmös rock n roll-stoltheter kommer till Helgeåfestivalen.
Malmö • Publicerad 20 februari 2019 • Uppdaterad 14 december 2021
Nisse Hellberg och hans Wilmer X spelade bland annat på Malmöfestivalen förra sommaren.
Nisse Hellberg och hans Wilmer X spelade bland annat på Malmöfestivalen förra sommaren.

40 år och 1 000 spelningar firades det förra året. Den tusende spelningen klarades av på Sweden Rock och sedan ägnade Wilmer X åt att spela landet runt med nedslag på bland annat Torsjö Live, Malmöfestivalen, borgruinen i Borgholm och Gröna Lund i Stockholm.

När bandet krönte 2018 års jubileums- och comebackår med att ge en releasespelning för boken Wilmer X – 40 år av blues, svett och tårar som precis skulle komma ut. När man gick av scenen tackade Nisse Hellberg för sig med orden:

Annons

[contentcards url="https://www.skd.se/nojesbloggen/2018/11/24/svettigt-med-wilmer-x/" one_line="true"]

Helgeåfestivalens tredje bandsläpp för i år inkluderar gamla mjukhårdrockarna Alien. Bandet som slog igenom 1988 med jättehiten Only one woman är återförenat i sin originalsättning. Dessutom kommer Björn Rosenström.

Sedan tidigare är den forne Twisted Sister-sångaren Dee Snider, Mustasch, Hardcore Superstar, Battle Beast, Corroded, Dead by April och Gul Front klara för Helgeåfestivalen.

Wilmer X kommer också att spela på Sommarrock i Svedala till sommaren.

Ralph BretzerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons