Danmark får Tour de France

Cykel Klassikern Tour de France kommer att starta i Köpenhamn 2021. Det blir första gången som tävlingen har etapper i Danmark, skriver svt.se.
Sport • Publicerad 21 februari 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

– Tour de France startar i Danmark 2021. Det är en av de största sportevenemangen och mest omtalade idrottshändelserna som kommer att ske på dansk jord. Jag glädjer mig redan, skriver den danske finansministern Kristian Jensen på Twitter.

Tour de France har som tradition att lägga de tre första etapperna i ett annat land. Årets upplaga startar i Bryssel för att hylla legendaren Eddy Merckx. 2017 startade tävlingen i Düsseldorf.

Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.