IFK Hässleholm bortaslog KFC

Sport • Publicerad 22 februari 2019 • Uppdaterad 14 december 2021
Lucas Johnson, till höger, gjorde IFK:s första mål mot KFC. FOTO: STEFAN SANDSTRÖM/ARKIV

Då Egzon Ademi gick sönder redan på uppvärmningen fick Isak Orajärvi spela från start.

I den tolfte minuten gjorde KFC 1–0 genom Hassan Lawrence.

Strax efter fick en skadad Mustafa Owaid utgå och ersättas med Patrick Osiako.

Trots den motiga starten kunde IFK kvittera i den 44:e minuten genom Lucas Johnsson.

Tio minuter efter paus blev Osiako skadad vilket betydde att Mattias Jönsson byttes in.

I den 70:e minuten tog IFK ledningen då Mike Andrew gjorde 2–1.

I slutet kunde det även blivit 3–1 för IFK. James slog en fin boll fram till Lucas Johnsson som passade till Mike Andrew som dock sköt över.

– Vi satte försvarsspelet i den andra halvleken och fattade smarta beslut framåt. Jag är nöjd med alla mina spelare som trots motgångar med skador bet ihop, berömmer Jonas Jönsson.