Annons

Polisen utreder om brott begåtts

Hässleholm Samtidigt som Milla kämpar för att bli återställd har polisen i Kristianstad inlett arbetet med att utreda om det har förekommit något brott i samband med händelsen.
Hässleholm • Publicerad 22 februari 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

Miguel Ekstrand vid Kristianstadspolisen har hållit ett målsägareförhör med Linda Lund, för att höra hennes berättelse om hur det gick till när Milla blev biten och allvarligt skadad.

Nu ska han titta närmare på ägaren till hunden som attackerade Milla.

Annons

– Jag kan se att det finns arkiverade ärenden med samma brottskod, brott mot lagen om tillsyn över hund och katt, som rör hundägaren, så i dag har jag skickat en begäran om att få ut de handlingarna ur arkivet. Men vad ärendena lett till, eller om det gäller samma hund, vet jag inte ännu, säger Miguel Ekstrand.

Om det visar sig att det finns ett föreläggande om att hunden som bet Milla skulle ha varit kopplad kan det vara tal om ett brott mot lagen om tillsyn över katter och hundar.

– Jag kan bara prata rent generellt, men finns det ett föreläggande handlar det om ett brott och då får man höra hundägaren som misstänkt för det brottet, säger Miguel Ekstrand.

Parallellt med att polisen hanterar ärendet gör även länsstyrelsen det.

– Det är länsstyrelsen som avgör om hunden ska omhändertas, om det ska bli koppeltvång och eventuellt munkorg och beslutar om eventuell avlivning, säger Miguel Ekstrand.

På länsstyrelsen bekräftar Ola Svensson, chef för djur- och livsmedelsenheten, att ärendet kommit in.

Däremot har man ännu inte hunnit vidta några åtgärder.

– Just för tillfället har vi ganska lång handläggningstid, men ärendet är prioriterat, säger han.

Pernilla EkdahlSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons