Charlotte Svensson, generaldirektör och chef för Tullverket. Foto: Janerik Henriksson / TT

Tullverket vill rekrytera 500

inrikes Under fredagen överlämnades budgetunderlaget till regeringen, med krav på 480 miljoner kronor.

Tullverket vill öka sin bemanning med 25 procent, från nuvarande 2 000 anställda till 2 500 om några år. Därför lämnade man under fredagen in sitt budgetunderlag till regeringen. I detta begärde myndigheten 480 miljoner kronor för åren 2020-2022.
– Vi är knappt 2 000 medarbetare. Jämför det med Polismyndighetens nästan 30 000. Till och med polisen pratar om att vi borde ha större resurser och befogenheter, säger Charlotte Svensson, generaltulldirektör på Tullverket, i ett pressmeddelande.

Under 2018 beslagtog tullen nästan 500 kilo kokain, över 70 kilo heroin coh tiotusentals ecstasytabletter. Jämte detta beslagtogs vapen, förfalskningar av läkemedel och plagiat av skönhetsprodukter som gör mer skada än nytta.
– Det budskap vi vill skicka till regeringen är att de ska tänka på hur det skulle kunna vara om vi var fler. Tänk vad mer vi hade kunnat göra. Tänk vad vi hade kunnat förhindra från att komma ut på Sveriges gator eller in i våra hem. Tänk hur vi hade kunnat avlasta polisen, sociala myndigheter och vårdapparaten från alla de tragiska efterverkningar som varor vi inte lyckas beslagta nu leder till, säger Charlotte Svensson.

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Har du premiärbadat för året?

Loading ... Loading ...