Smeda slog in Sydafrikastraff

FOTBOLL Vittsjös Leandra Smeda blev målskytt då hennes Sydafrika spelade 2–2 mot Finland i de båda lagens första match i Cyprus Cup.
Sport • Publicerad 28 februari 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

Vittsjös Leandra Smeda blev målskytt då hennes Sydafrika spelade 2–2 mot Finland i de båda lagens första match i Cyprus Cup. Hon kvitterade till 1–1 i den 69:e minuten då hon slog in en straff.

Matchen slutade 2–2 efter att Sydafrika ännu en gång kvitterat efter att Finland haft ledningen. Före detta Vittsjöspelaren Linda Sällström, numera Paris FC, spelade 90 minuter för Finland.

Leandra Smeda har ännu inte debuterat för Vittsjö då det dröjt med arbetstillståndet.

De bägge övriga lagen i Sydafrikas grupp är Nordkorea och Tjecken som mötte varandra i den första omgången i Cyprus Cup. Här vann Nordkorea med 4–2.

Sydafrika möter Nordkorea i dag och avslutar gruppspelet på måndag mot Spanien.