Det knöt sig för Vinslöv i seriefinalen

Sport För mycket vilja och ett försvarsspel som inte fungerade till hundra procent. Det var de två avgörande punkterna som gjorde att Vinslövs HK förlorade seriefinalen mot Kärra enligt VHK-tränaren Peter ”Cassa” Jönsson.
Sport • Publicerad 2 mars 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

Redan på uppvärmningen i Lillekärrshallen syntes det att det var två heltända lag som skulle göra upp. När domarna blåste igång visade det sig vara hemmalaget Kärra som hanterade situationen bäst.

Redan i första anfallet kastade Vinslöv bort bollen och det fortsatte sedan under de första tio minuterna. När Kärras Linus Andersson gjorde 8–2 efter 9.34 kände sig ”Cassa” tvingad att ta timeout.

Ja, Vinslövs målvakter Simon Bengtsson och Tobias Sjöberg hade inte sina bästa dagar även om Simon Bengtsson i slutet av matchen svarade för en del räddningar.

Efter den inledande timeouten stabiliserade Vinslöv spelet och närmade sig lite, lite för att sen tappa igen. När 30 minuter var spelade stod det 16–12 på resultattavlan, men ”Cassa” kände ändå hopp.

Men trots ett halvtidssnack så fick inte Vinslöv träff i försvarsspelet under några längre stunder och framåt slarvades det en del. Det var de dock inte ensamma om för Kärra kastade bort en del bollar de också.

Sammantaget gjorde detta att hemmalagets ledning pendlade mellan fyra och sex mål i andra halvlek, och det verkade aldrig bli någon riktig nerv i seriefinalen. Men som brukligt är i handboll så skulle det dra ihop sig de sista tio minuterna.

Trots ledning med fyra mål så snackade sig hemmalagets Jonathan Berg till en utvisning och när sedan hans lagkamrat Felix Bengtsson stoppade en kontring fick Vinslöv spela sex mot fyra och det utnyttjade de. 27–22 blev till 27–26 efter mål av Christian Cosmo, Emil Karlsson (straff), Emil Karlsson (straff) och Viktor Rundqvist.

Och läget till kvittering kom. Alfred Olsson gick på genombrott men hans skott satt i stolpen istället för bakom Marcus Erixon i Kärramålet. Om Vinslöv hade marginalerna mot sig där så hade Kärra dem med sig i anfallet efter.

Simon Bengtsson gjorde en kanonräddning på Tobias Jademans skott, men istället för att det skulle bli Vinslövs boll blev det inkast till hemmalaget och de kunde göra 28–26 med fem minuter kvar av matchen.

För Vinslöv kom inte närmare. Kärra kunde istället göra 29–26 innan Alfred Olsson fastställde slutresultatet till 29–27.

Men ni spelade stenhårt försvar även efter det målet de sista sekunderna?