Annons

Derrick Dixon ska stärka IFK:s försvar

Sport För tre år sedan spelade nu 21-årige Derrick Dixon i IFK Hässleholms juniorlag. Sedan dess har han varit i Dalarna en sväng och spelat seniorfotboll, men nu är backen tillbaka hos de gulsvarta.
Sport • Publicerad 9 mars 2019 • Uppdaterad 13 december 2021
Derrick Dixon har haft Österås som hemmaplan tidigare när han var junior. Nu är han senior och efter en utflykt till Dalkurd och Bullermyren i Dalarna siktar han på att ta plats i IFK:s backlinje. Foto: Robert Rolf
Derrick Dixon har haft Österås som hemmaplan tidigare när han var junior. Nu är han senior och efter en utflykt till Dalkurd och Bullermyren i Dalarna siktar han på att ta plats i IFK:s backlinje. Foto: Robert Rolf

För lite drygt en vecka sedan sa IFK Hässleholms tränare Jonas Jönsson att han ville öka konkurrensen i truppen med ytterligare en eller ett par spelare, och nu är han på väg att få sin önskan uppfylld. 21-årige Derrick Dixon har nämligen skrivit på för de gulsvarta och mer kan vara på gång.

– Vi tittar efter en mittback och en innermittfältare eller yttermittfältare, det är på de positionerna jag känner att vi behöver ha in spelare för i övrigt tycker jag att det ser bra ut. Men det ska vara spelare som är bland de 14 som kan starta som vi är ute efter nu, säger Jonas Jönsson.

Annons

Derrick Dixon som nu anslutit till IFK Häsleholm kommer närmast från division tre-laget Bullermyrens IF i Dalarna där han gjorde 16 matcher under fjolåret, men han är inte helt obekant med IFK för som junior gjorde han en säsong (2016) hos de gulsvarta.

– Jo, det stämmer så det är kul att vara tillbaka, säger Derrick som även spelat i Dalkurds U19- och U21-lag under åren han varit i Dalarna.

Nu vänder han söderut igen och ska försöka ta plats i Jonas Jönsson-tränade IFK Hässleholms startelva

Vad är han för sorts spelare?

– Det är en ung kille som kan spela både ytterback och mittback. Han har bra teknik och är rejäl och tuff i sin spelstil, säger Jonas Jönsson som är nöjd med vad han sett av Dixon under den träningsvecka han haft med IFK.

– Vi har testat honom rejält för det är en plats som vi är lite kort om folk på. Tycker att han är en intressant fotbollsspelare, men givetvis finns det en del detaljer att slipa till.

Derrick Dixon, som bor i Kristianstad, är nöjd med att vara tillbaka i IFK Hässleholm.

– Det är en bra klubb och mycket mer professionell än där jag var senast. Här märker man att det är mer seriöst på träningarna, det är som är ett jobb och det passar mig. Nivån på division tre där uppe var lägre än division tre här.

Vilka är dina styrkor som spelare?

– Snabbheten och styrkan tycker jag. Men jag vill förbättra allting, säger Derrick Dixon som hamnade i IFK tack vare en av sina nuvarande lagkamrater.

Annons

– Vi har samma agent och han tog mig hit. Jag vill utveckla min fotboll och jag tror att det här är rätt steg för mig.

Än så länge har han inte spelat någon match med IFK, men han ser positivt på vad laget kan uträtta i division två i år.

– Det är ett riktigt bra lag och vi vill bli bättre allihopa. Jag tror det kan bli riktigt bra, säger Derrick Dixon.

Fakta:

IFK:s trupp

Målvakter: Carl Lundahl-Persson, Alexander Nilsson.

Försvarare: Egzon Ademi, Isak Olsson, Isak Orajärvi, Simon Henningsson, Derrick Dixon.

Mittfältare: Abelto Ikose, Carl Mujaguzi, Mattias Jönsson, Patrick Osiako, Philip Bengtsson, Mustafa Owaid.

Anfallare: Mike Andrew, Mohammed Hamdan, Lucas Johnsson, Elliot Nilsson, Theo Ekström, Waed Shaif, Nikola Zivanovic.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons