Annons

Erkänner att han sköt snapphanevargen – vill frias

Osby • Publicerad 14 mars 2019 • Uppdaterad 24 november 2021

Brottet har ett minimistraff på sex månaders fängelse.

Annons

– Vargen vägde 46,6 kilo när en räv väger mellan sex och nio kilo. En jägare med jägarexamen och rätt att bära laddat vapen, det innebär att man tilldelats ett förtroende och visar gott omdöme.

Mannens advokat Wodek Kleinwichs betonade i sin tur i sitt försvar mannens ansvarsfulla ställning i samhället och även hans försiktighet i andra jaktsammanhang då han har haft möjlighet att skjuta men avstått eftersom han inte hade varit övertygad om att det var rätt djur eller att bytet har kommit i för hög fart.

Men hur kunde det nu gå så galet?

Övertygad om att det var en räv, trots att han aldrig såg hela djuret, sköt han det dödande skottet. Det var snårigt på platsen så en jaktkamrat med hund tillkallades för att leta upp djuret som skjutits.

Annons

Vittnet, Nils Carlsson, bland annat viltförvaltare på länsstyrelsen, beskrev skillnaderna på en varg och en räv. Skillnader som jägaren med sin kunskap borde ha sett, enligt åklagaren.

Maja Ögren AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons