Nya uppgifter i valprånet

Önnestad/Kristianstad Under fredagsmorgonen begärde åklagare Christofer Ramqvist att få ytterligare två veckor på sig att väcka åtal mot de tre som är misstänkta för det grova rån i Önnestad i januari då sex valpar stals.

Att utredningen ännu inte klar beror bland annat på nya uppgifter framkommit.
– Polisen har slutfört tömningen av de misstänktas telefoner och det har lett till att vi ska höra en handfull personer igen. Några av dem är samma som vi pratat med tidigare, andra är helt nya som vi inte kände till tidigare, säger Christofer Ramqvist.

Bland annat tror han att de uppgifter man hittat i telefonerna ska leda till att åtminstone en av de två valpar som ännu inte återfunnits ska kunna lokaliseras.
Både den 27-åring från Sjöbo och den 34-åring från Göteborg som fortfarande är häktade, misstänkta för inblandning i rånet, medgav åklagarens begäran vilket innebär att det inte krävdes någon omhäktningsförhandling.

Inom en månad hoppas Christofer Ramqvist ha fått svar från Rättsmedicinalverket, som analyserat de återfunna valparnas blod för att säkert kunna fastställa att det är just de som stals från kenneln i Önnestad.
Så snart det är gjort räknar han med att kunna väcka åtal, både mot de två männen och den 23-åriga kvinna som är misstänkt för medhjälp till det grova rånet.

Läs mer:

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Ska du se Eurovision Song Contest i helgen?

Loading ... Loading ...