Annons

Persson: ”Är allt lite nervös”

Sport Emelie Persson är en av nyckelspelarna när Röke IBK spelar för att säkra det allsvenska kontraktet i Qpoolen.
Sport • Publicerad 16 mars 2019 • Uppdaterad 13 december 2021
Emelie Persson är en säker sista utpost i Rökekassen. Det lär krävas en ny bra insats av målvakteni dag  i den viktiga sistamatchen mot Lund - där Röke kan rädda kontraktet. Foto: Stefan Sandström
Emelie Persson är en säker sista utpost i Rökekassen. Det lär krävas en ny bra insats av målvakteni dag i den viktiga sistamatchen mot Lund - där Röke kan rädda kontraktet. Foto: Stefan Sandström

Emelie Persson medger, då tidningen når henne på fredagseftermiddagen, att hon är lite spänd inför eftermiddagens möte mot Lund Elit.

– Det är mycket som står på spel så jag är allt lite nervös.

Annons

För Röke gäller det att besegra Lund Elit i dagens hemmamatch i Qpoolen. Om Hovslätt samtidigt blir poänglöst hemma mot klara seriesegraren Kalmarsund så slipper Röke kvala för att få spela i allsvenskan även nästa säsong.

Som sämst lär det bli kvalspel för Röke då de inte lär passeras av jumbon Åstorp/Kvidinge som är tre poäng och 19 mål efter.

– Det ska mycket till. Vi har betydligt bättre målskillnad, säger Persson.

Å/K möter för övrigt Lindås hemma i sin avslutningsmatch.

– Jag hoppas att vi kan upprepa vårt fina spel från förra veckans match mot Fröjered. En riktigt kul match där jag som målvakt hade mycket att göra och vi hade studsarna med oss. berättar Rökemålvakten.

Röke svarade för en av säsongens bästa insatser när de i höstas föll knappt mot Lund Elit på bortaplan. Rökemålvakten har därför gott hopp om revansch.

– Vi känner till dem bra då vi förutom i serien mötte dem i den egna cupen. De har dessutom inget att spela för, de är ju redan klara för kval uppåt.

Röke föll mot Hovslätt i den senaste hemmamatchen.

– Vi var väldigt spända i den matchen och klarade inte av det. Synd för då hade vi haft ett ännu bättre utgångsläge, säger Emelie Persson som dock inte räds ett kvalspel.

– Jag tror inte det blir svårt att tända om. Men det är inget vi tänker på nu då allt fokus ligger på matchen mot Lund.

Annons

Rökemålvakten tycker att hennes Röke kan vara stolta över sin säsong.

– Vi har spelat jämnt mot de flesta motståndarna och visat att vi håller allsvensk klass, säger Emelie Persson som själv svarat för många bra insatser.

– Jag är nöjd med säsongen. Jag har ju en bra målvaktskollega i Nova Frykman Axelsson så det har blivit riktigt tuff konkurrens på träningarna. Saken blir ju inte sämre av att Nova är en väldigt trevlig person.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons