Annons

Fortsatt häktad för knarkfabrik

HÄSSLEHOLM Den man som sitter häktad för att ha haft omfattande en cannabisframställning i sin fastighet på en ort utanför Hässleholm får fortsätta sitta frihetsberövad i väntan på rättegång.
Hässleholm • Publicerad 18 mars 2019 • Uppdaterad 24 november 2021

Den man som sitter häktad för att ha haft omfattande en cannabisframställning i sin fastighet på en ort utanför Hässleholm får fortsätta sitta frihetsberövad i väntan på rättegång.

Åklagaren hade begärt att mannen skulle sitta häktad i ytterligare två veckor medan utredningen fortsätter. Den misstänkte motsatte sig åklagarkravet, men vid omhäktningsförhandlingar under måndagen gick Hässleholms tingsrätt på åklagarens linje.

Annons

Nästa datum för åtal eller omhäktning är nu den 29 mars.

Vid tillslaget mot fastigheten hittade polisen runt 350 cannabisplantor, vilket skulle kunna ge bortemot 20 kilo torkad cannabis. Narkotika som sett till gatupriset skulle vara värt runt två miljoner kronor.

– Det var en påkostad anläggning, mycket bra och modernt uppbyggd, konstaterade Rikard Persson, chef för fokusgruppen, efter tillslaget i slutet av januari.

Lars-Åke EnglundSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons