Annons

Stefan Larsson slutar som fastighetschef

Hässleholm Stefan Larsson slutar som fastighetschef från den 1 april. Jobbet gick inte att kombinera med uppdraget som förtroendevald också.
Hässleholm • Publicerad 18 mars 2019 • Uppdaterad 14 december 2021
Stefan Larsson slutar som chef för kultur- och fritid, efter några månader. Jobbet går inte att kombinera med det politiska uppdraget.  Arkivbild
Stefan Larsson slutar som chef för kultur- och fritid, efter några månader. Jobbet går inte att kombinera med det politiska uppdraget. Arkivbild

Under uppsägningstiden på ett år ska Stefan Larsson istället arbeta halvtid med andra uppgifter vid tekniska förvaltningen. Utöver uppsägningslön betalar kommunen dessutom ut ett avgångsvederlag motsvarande tolv månadslöner.

Annons

– Stefan Larsson är väl skickad för uppgiften som fastighetschef. Men eftersom parterna är eniga om att uppdraget som ordförande i barn-och utbildningsnämnden är svårt att förena med chefsuppdraget ser jag positivt på att man kan lösa frågan på det sätt som vi nu har kommit överens om, säger Robin Gustavsson (KD), ordförande i personalutskottet.

– Jag hade inte några som helst planer på att dra mig tillbaka i förtid, men nu blir det som det blir. Jag får då möjlighet att ägna mig mer åt politiken i Hässleholm. Även om jag inte tänkt sluta i kommunen i april 2020 så får jag acceptera situationen, säger huvudpersonen själv.

Mats Svensson, förvaltningschef på tekniska förvaltningen, har arbetsuppgifter, som inte kommer att försätta Stefan Larsson i en jävssituation.

Enligt Stefan Larsson finns det en enighet mellan alla berörda parter om att detta är den bästa lösningen.

Annons

Det var i samband med omorganisationen vid årsskiftet när det skapades en gemensam kultur- och fritidsförvaltning, som Stefan Larssons tjänst som förvaltningschef för Hässleholms fritid upphörde.

Kommunen bedömde att hans långa erfarenhet och breda kompetens skulle vara till nytta i verksamheten. Men det har visat sig vara svårt att fylla kostymen på ett fullgott sätt för båda uppdragen och därför kommer han att fokusera på sina politiska uppdrag framöver.

Stefan Larsson är lärare i botten och har under 40 år haft flera positioner och uppdrag inom skolan. Han har gjort ett mellanspel som administrativ direktör för Myndigheten för kvalificerad yrkesutbildning. Han har även suttit med i regeringens arbetsgrupp för EU-frågor inom utbildningsområdet. 2005 återvände han till kommunen som förvaltningschef för fritidsförvaltningen.

Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons