Annons

Ytterligare två år för Freed Karlsson

Sport • Publicerad 19 mars 2019 • Uppdaterad 14 december 2021
Sebastian Freed Karlsson kom från Olofström, nu väljer han att stanna i Tyringe ytterligare två år. Foto: Stefan Sandström/Arkiv
Sebastian Freed Karlsson kom från Olofström, nu väljer han att stanna i Tyringe ytterligare två år. Foto: Stefan Sandström/Arkiv

Tyringe Hockey och sportchefen Filip Steensbjerre började förlänga spelarkontrakt redan innan säsongen var slut, vilket inte varit så vanligt de senaste åren. Och arbetet med nästa års trupp har nu gett en underskrift även av högerforwarden Sebastian Freed Karlsson.

– Han har dessutom skrivit på för två år vilket känns väldigt bra. Vi vill ju knyta till oss spelarna i mer än bara ett år, och det känns som vi är på rätt väg nu, säger Steensbjerre.

Annons

25-årige Örnsköldsvikskillen Freed Karlsson kom från Olofström inför den gångna säsongen och svarade för fem mål och 14 assists på 35 matcher under sin debutsäsong i Tyringe.

– Han har alltid velat spela i den södra ettan, och nu har han fått göra det en säsong och gjort det bra tycker jag. Vi tror det här är en kille som kan växa ytterligare så det känns bra att han skrivit på, säger Filip Steensbjerre som räknar med att truppen inom det närmaste kommer att fyllas på med fler spelare från den gångna säsongens trupp.

– Sen är det en del spelare som vill vänta och se vilken tränare vi gör klart med, men vi presenterar samma koncept för spelarna som för de tränare vi pratar med.

När räknar ni med att ha en tränare klar?

– Målsättningen är att kunna ha det nu i månadsskiftet. Det är ju inte alla som är klara med säsongen ännu och de kan ha kontrakt fortfarande, säger Filip Steensbjerre.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons