Annons

”Då ska vi gå till allettan”

Hässleholm • Publicerad 20 mars 2019 • Uppdaterad 14 december 2021
Jörgen Persson har all anledning att dra på smilbanden. När han nu lämnar in ordförandeklubban i Tyringe Hockey gör han det med vetskapen om att klubben har cirka en miljon i eget kapital.FOTO: STEFAN SANDSTRÖM/ARKIV
Jörgen Persson har all anledning att dra på smilbanden. När han nu lämnar in ordförandeklubban i Tyringe Hockey gör han det med vetskapen om att klubben har cirka en miljon i eget kapital.FOTO: STEFAN SANDSTRÖM/ARKIV

Det har gått exakt en månad sedan Tyringe Hockey avslutade säsongen med att förlora en betydelselös match hemma mot Kalmar med 3–6. Kontraktet var då redan säkrat sedan två omgångar tillbaka, och en del spelare hade redan lämnat laget.

Annons

– Förra säsongen var väldigt turbulent så när vi kom in gjorde vi en plan tre år framåt där vi kallade detta året för år noll. Så i år skulle vi jobba stenhårt, överleva och stabilisera oss och det tycker jag att vi lyckades med. I år hade vi inte kniven på strupen, säger Tyringe Hockeys ordförande Jörgen Persson.

– Säsongen som kommer ska vi vara med och tafsa på en plats till allettan, men det är inte hela världen om vi inte tar oss dit då kan vi gå till kval via vårserien. Men att vi ska vara ett lag på den övre halvan under hösten, det ska vi vara, säger Jörgen Persson och fortsätter utveckla klubbens treårsplan:

Många har varit kritiska för att ni inte satsat Joel Persson-pengarna, cirka 1,5 miljoner kronor, på att bli ett topplag, hur ser du på det?

Sedan säsongen 2015/16 har Tyringe tappat var tredje åskådare, publiksnittet har gått från 960 till 645. Det är något som Jörgen Persson är väl medveten om, och en trend som han inser måste brytas till nästa år.

Är det viktigt att kunna bygga vidare på den befintliga truppen och inte behöva bygga nytt med 10-15 nya spelare varje år?

Annons

När det gäller de tidigare nämnda Joel Persson-pengarna så har och ska de satsas på ungdomsverksamheten. Till exempel har alla ungdomslagen fått nya matchställ vilket bara det kostat 500 000 kronor, och sedan är det utbildning av ungdomstränare som står högst upp på agendan.

Innebär det att ni ska ha fler egna spelare i laget?

Hur ser framtiden ut för Tyringe Hockey om du tittar fem, sex år framåt?

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons