Annons

Åtalas för att ha gjort kille blind på ett öga

HÄSSLEHOLM En 25-årig man åtalas för grov misshandel och vållande till kroppsskada efter att han ska ha slagit en flaska i huvudet på en person, varpå glassplitter träffade en annan i ögat och gjorde honom blind på det.25-åringen nekar till brott och säger att han inget minns.
Hässleholm • Publicerad 21 mars 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

Det var på Harrys uteservering den 19 augusti det hela skedde.

Enligt både vittnesuppgifter och vad målsäganden har berättat i förhör uppträdde 25-åringen, som vid tillfället var onykter, på ett hotfullt sätt.

Annons

Han gick fram och satte sig vid ett bord där en kille i 20-årsåldern satt med några kompisar, och började prata. Efter en stund blev 25-åringen irriterad över något och plötsligt anklagade han killen för att vara uppkäftig.

När 25-åringen reste sig för att gå kände killen sig utsatt och försökte resa sig samtidigt. 25-åringen drog då luvan på hans tröja över hans huvud så han ingenting såg. Innan han hade lyckats krångla sig loss ur plagget kände han att han fick ett slag i huvudet.

Vittnen har berättat att de såg 25-åringen slå en flaska i huvudet på killen.

När flaskan träffade killens huvud gick den i tusen bitar och en av glasskärvorna for iväg och träffade vänstra ögat på en 24-årig man som satt vid ett bord intill.

Enligt vad 24-åringen uppgett i förhör blundade han reflexmässigt när glasskärvorna for, men märkte att han fick en rejäl smäll mot sitt vänstra öga, att det gjorde väldigt ont och att det blödde mycket.

Vakter hade vid det här laget tillkallats och lyckades genskjuta 25-åringen innan han lämnade uteserveringen.

Polis och ambulans kom till platsen och killen som fick flaskan i huvudet klarade sig utan värre skador än ett sår i huvudet.

24-åringen fick däremot föras med ambulans till sjukhuset i Kristianstad, där läkare kunde konstatera att hans öga var allvarligt skadat. Sedan dess har 24-åringen opererats flera gånger, men enligt vad han uppgett i förhör kommer han aldrig kunna se igen på ögat.

En av de två vakter som omhändertog 25-åringen, i väntan på att polisen skulle komma, har i förhör uppgett att 25-åringen erkände för honom att han tappat kontrollen och slagit en flaska i huvudet på en kille.

Även i polisbilen, under transporten till Kristianstad, ska han ha sagt att han slagit en kille i huvudet med en flaska. I senare polisförhör har 25-åringen dock hävdat att han inte minns vad som hände den här kvällen, på grund av att han var berusad.

Annons

Han nekar därför till att han ska ha gjort sig skyldig till brott och bestrider även eventuella ekonomiska anspråk från de två som kom till skada.

Han åtalas nu, vid Hässleholms tingsrätt, för vållande till kroppsskada, för att han genom oaktsamhet orsakat blindhet eller i vart fall kraftig synnedsättning hos 24-åringen, samt för misshandel, som ska betraktas som ett grovt brott eftersom han visat särskild hänsynslöshet.

Pernilla EkdahlSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons