Annons

Bilsamlaren satte sig på taket i protest

STEHAG När polisen kom för att hämta en felparkerad bil som var belagd med skulder trotsade Stehagsbon polisens instruktioner om att ge sig därifrån och satte sig i protest på bilens tak. Han återvände senare och blockerade framfarten för en bärgningsbil vars förare hade som uppgift att bogsera bort fordonet.
Eslöv • Publicerad 21 mars 2019 • Uppdaterad 15 december 2021
Mannen har flera bilar på sin tomt i Stehag. (Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle.) Foto: Henrik Lindahl
Mannen har flera bilar på sin tomt i Stehag. (Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle.) Foto: Henrik Lindahl

Dramat utspelades vid 21.35-tiden i måndags kväll på Stationsvägen i Stehag.

Annons

Polispatrullen hade skickats dit för att beslagta en bil enligt bilmålvaktslagen. Anledningen är att bilen har en skuld på sig som överskrider 5 000 kronor.

Enligt vad Skånskan erfar har 45-åringen skrivit över ett antal av sina bilar på brodern. Det är oklart om brodern är medveten om att bilarna numera står på honom.

Eslövs kommun har länge försökt göra något åt den tomten med alla bilarna som ligger vid infarten till Stehag. Efter att fastighetsägaren inte hörsammat kommunens uppmaning dömde kommunen i april ut ett vite på 15 000 kronor.

Nu har miljö- och samhällsbyggnadsnämnden enats om att ta ärendet vidare för en överklagan hos mark- och miljööverdomstolen. Ordföranden Bengt Andersson (M) konstaterar dock att det inte är självklart att få prövningstillstånd där.

Annons

Förvaltningschef Dave Borg på Eslövs miljö- och samhällsbyggnadsförvaltnning säger till Skånskan att han nu kommer att kalla samman tre berörda avdelningschefer för att se vad man kan göra.

En av miljöinspektörerna var nyligen ute för att se om tomten kunde ses som en olägenhet för miljön enligt miljöbalken. Bedömningen blev att bilarna inte kunde det.

Eslövs kommun har även försökt bötfälla mannens bilar som är parkerade på olika gator och parkeringsplatser i Stehag. Kommunen kan forsla bort bilarna om böterna inte betals. Bilarna har flyttats när papper om det skickats ut – men parkerats på annan plats.

Även räddningstjänsten har varit på platsen och bedömt att ärendet inte är något för dem.

Lennart AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons