Annons

Inga fjäderfria kommuner

HÄSSLEHOLM Två av tre kommuner i landet väljer i år att påskpynta utan äkta fjädrar – men varken Hässleholm, Osby eller Östra Göinge säger nej till djurfjädrar, enligt Djurens Rätts kartläggning.
Hässleholm • Publicerad 21 mars 2019 • Uppdaterad 13 december 2021
STOCKHOLM 2014-04-13
Påskris med kycklingar och påskfjädrar.
Foto Hasse Holmberg / TT Kod 96
STOCKHOLM 2014-04-13 Påskris med kycklingar och påskfjädrar. Foto Hasse Holmberg / TT Kod 96

Två av tre kommuner i landet väljer i år att påskpynta utan äkta fjädrar – men varken Hässleholm, Osby eller Östra Göinge säger nej till djurfjädrar, enligt Djurens Rätts kartläggning.

Enligt föreningen kommer de färgglada fjädrar som ofta ses i påskris vanligtvis från kalkoner som fötts upp i köttindustrin i USA under problematiska förhållanden. Kalkonerna lever trångt och tå- och näbbklipps för att de inte ska hacka på varandra, och avlas att bli så tunga att de numera inte kan fortplanta sig naturligt. Inspelningar med dold kamera har också visat att de ibland plockas levande.

Kristina HöjendalSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons