Annons

Mångmiljonstöld: Tredje person gripen för inblandning

Malmö • Publicerad 22 mars 2019 • Uppdaterad 24 november 2021

– 31-åringen greps i går. Det var ett planerat tillslag, säger kammaråklagare Magnus Pettersson.

Den 7 februari i år greps en av Postnords chaufförer, en man i 20-årsåldern, misstänkt för att sedan i september stulit försändelser med hemelektronik på sin arbetsplats.

Annons

Föraren har suttit häktad sedan gripandet. Under tiden fortsätter utredningen. För två veckor sedan greps en man som inte är anställd på företaget, misstänkt för att ha hanterat stöldgodset. Mannen häktades, men på onsdagen hävde åklagare Magnus Pettersson häktningen.

Den tredje personen som misstänks vara inblandad, en 31-årig man, greps på torsdagen och begärs häktad redan på fredagen.

Ytterligare en person har tidigare varit anhållen för grovt häleri, men släpptes igen.

Stölderna upptäcktes när paket som scannats av i terminalen inte lämnats ut till kunder. När det inträffar får Postnord återkoppling. Genom att lägga pussel kunde företagets säkerhetsavdelning snart peka ut den unge chauffören som misstänkt för stölderna.

Annons

Han framhöll att det är sällan stölder sker på Postnord. Gripandet visar att systemet fungerar, hävdade han.

Stefan PerssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons