Annons

Rutinerat Skuru som väntar

Sport Den gångna helgens debacle är lagt till handlingarna och Vinslövs HK är redo för första delen av kvalet till allsvenskan.
Sport • Publicerad 23 mars 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

Inte nog med att Vinslöv tappade seriesegern till Kärra på ett anmärkningsvärt sätt i lördags. dagen efter blev tränaren Peter ”Cassa” Jönsson magsjuk och samma sak drabbade linjejätten Elias Holmström i måndags.

– Ja, det har varit så där i veckan. Ett par av killarna har dessutom varit förkylda, så vi har kört ganska lugnt i veckan, säger ”Cassa” som var på plats först på torsdagsträningen.

Annons

”Cassa” har lagt matchen mot IF Kristianstad bakom sig och han konstaterar att de inte kunde gjort mer.

– Vi gör en helt okej insats och vinner med sju, det är inte så lätt att vinna med tio på beställning.

När förkvalet till allsvenskan drar igång i dag så väntar trean från den norra division ett-serien, Skuru.

Har ni bra koll på Skuru?

– Jag har hyfsad koll och Håkan (Jönsson) har stenkoll. Han har fått ett nytt klipp- och klistraprogram som han älskar att leka med, säger ”Cassa”.

Vad är det ni måste se upp med?

– De har några rutinerade spelare och några av dem mötte vi när de spelade i Tumba, bland annat Rasmus och Olof Johansson. Framför allt Olof måste vi ha koll på, han kan lätt smälla in ett par bollar om han får fritt.

I matchen mot IF Kristianstad saknade Vinslöv vänsternian Björn Lidén van Riessen, men i dag är han tillbaka.

– Han tränade i går (läs: i torsdags) och var väl lite ringrostig, men det ska nog gå bra.

Hur ser det ut i truppen i övrigt?

– Alfred (Olsson) har lite ont i tummen så vi får se hur det blir med honom, annars är alla med, säger Peter ”Cassa” Jönsson som tillsammans med laget satte sig på bussen mot Nacka bollhall klockan sex i morse.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons