Annons

Inget kval för Lönsboda IBK

Sport Chansen till kval fanns även om den var liten. Men Lönsboda förlorade serieepilogen (2–4) samtidigt som Willands tog en poäng, och Tobias Lindhes mannar fick nöja sig med en tredjeplats.
Sport • Publicerad 24 mars 2019 • Uppdaterad 24 november 2021

Hela våren har Lönsbodas innebandyherrar krigat om att knipa en kvalplats till division ett, och drömmen levde in till sista omgången. För att lyckas var Lönsboda tvingat att vinna borta mot Palmstaden samtidigt som Willands inte tog någon poäng mot Lomma.

– Vi hade ingen koll alls på hur det gick i deras match utan hade sagt att vi går för att vinna vår så får vi se hur långt det räcker, säger Lönsbodatränaren Tobias Lindhe.

Annons

Men Palmstaden skulle visa sig bli en svår nöt att knäcka. De spelade för att slippa ett negativt kval, och med en storspelande målvakt blev det tufft för Lönsboda.

– Tycker ändå att vi gör en bra match, men vi missar lite för många chanser, säger Lindhe.

Lönsboda hade ledningen i slutet av andra perioden, men Palmstaden hann kvittera till 2–2 innan periodvilan, och tog sedan ledningen med både 3–2 och 4–2 innan halva tredje perioden var spelad.

– Vi gick för det sen och plockade målvakten med fem minuter kvar, men det ville sig inte, säger Tobias Lindhe som trots kvalmissen var nöjd med säsongen.

– Vi har tagit ett stort kliv tycker jag, framför allt har vi blivit jämnare i spelet. Inför säsongen sa vi att vi skulle spela lite rakare och offensivare och det har vi gjort.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons