Annons

Ny ledning för Centern i Skåne

Skåne Leif Sandberg, kommunalråd i Tomelila, är ny ordförande för Centerpartiet i Skåne. Han valdes för uppdraget vid distriktsstämman i lördags.
Publicerad 25 mars 2019 • Uppdaterad 15 december 2021
Den nya ledningen för Centerpartiet.  Britt-Marie Jobacker, Leif Sandberg och Cato Hansson.
Den nya ledningen för Centerpartiet. Britt-Marie Jobacker, Leif Sandberg och Cato Hansson.

Drygt 200 centerpartistiska ombud samlades på Backagården i Hörr för att välja ny styrelse och behandla motioner inför partistämman i september.

Utöver årsmötesförhandlingen kom Centerns europaparlamentariker och andre vice partiordförande Fredrick Federlay och pratade om det förestående EU-valet den 26 maj.

Annons

– I höstas gjorde Centerpartiet sitt bästa val på över 30 år. Vi har fått många nya medlemmar över hela Skåne. Min främsta uppgift är att tillvarata det stora engagemanget på ett strukturerat sätt. Jag tänker jobba för att bli ännu duktigare på att vinna val, nu närmast till euroapparlamentet, säger Leif Sandberg.

Den nya styrelsen innehåller flera nya ledamöter. Så även vice ordförande, Britt-Marie Jobacker, förste vice ordförande. Hon bor i Hjärup och är nyligen vald till ordförande i centern i Staffanstorp. Jonny Cato, andre vice ordförande, var kommunalråd i Helsingborg fram till valet i september, då han blev riksdagsledamot.

Enligt Leif Sandberg är blandningen ingen i styrelsen mellan nyvalda och omvalda, mellan äldre och yngre, kvinnor och män från olika delar av Skåne, en styrka.

– Jag har alltid engagerat mig i olika samhällsfrågor och ser möjligheterna vi har här i Skåne – riktiga jobb och välfärd skapas i välmående gröna företag. Med det i åtanke är det kanske inte så konstigt att man ibland ser mig i en traktor, ibland läsandes bokslut och ibland i en talarstol. det är så jag vill ha det. Jag försöker leva efter mottot: ”Rätt levt, är livet långt nog”.

Centerpartiets distriktsstyrelse ser ut så här:

Leif Sandberg (ordförande) Tomelilla.

Britt-Marie Jobacker (förste vice ordförande) Staffanstorp.

Jonny Cato Hansson (andre vice ordförande) Helsingborg.

Fredrik Jönsson, Svalöv

Ingela Lärkevie, Örkelljunga.

Annons

Charlotte Bossen, Malmö.

Michaela Esseen, Malmö.

Johan Lager, Lund.

Cornelia Lovfeldt, Sjöbo..

Anders Edwall, Hässleholm.

Andreas Nilsson, Kristianstad.

Olof Lindqvist, Östra Göinge.

Monika Andersson, Helsingborg.

Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons