Annons

Furumossen är redo för nästa nivå

Hässleholm • Publicerad 26 mars 2019 • Uppdaterad 24 november 2021

För resenärer norrut genom Skåne längs väg 23 är Furumossens mjölkbod en välkänd syn. För den som inte känner till den är den väl värd ett besök. Mer närproducerad mjölk är svår att tänka sig. Det är bara några hundra meter mellan gården och boden.

Furumossen säljer förutom mjölk även yoghurt och fil. Sedan i julas finns också chokladmjölk – med endast 2 procent socker – på repertoaren.

Annons

Inledningsvis gick det mycket bra, berättar paret. Det finns helt klart ett marknadsintresse för lokalt producerad mjölk. Utöver den egna boden levererar man till 27 butiker i Hässleholm, Kristianstad, Osby, Östra Göinge och Höör.

Den mesta marknadsföringen sker via facebook. Men det kan vara svårt att räkna ut vad som funkar riktigt bra i sociala medier Vissa inlägg blir väldigt intressanta medan mycket försvinner i mängden av allt annat på nätet.

Furumossens mejeri är inte rädda att prova nya grepp. Inför kommande grillsäsong diskuteras ett samarbete med Snapphanechark om att göra en gemensam grillkorg, där Furumossen kan stå för sådant som yoghurtbaserad sås, haloumi och salladsost.

Text: Tobias Malmberg Foto: Jakob Hydén
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons