GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

HTS vann gymnasiemästerskapen för uppfinnare

Hässleholm • Publicerad 26 mars 2019 • Uppdaterad 15 december 2021
Hässleholms tekniska skola, HTS. Foto: Arkiv
Hässleholms tekniska skola, HTS. Foto: Arkiv

44 lag från fem skolor gjorde upp på regionfinalen i Blixtlåset, svenska gymnasiemästerskapen för uppfinnare, på Campus i Helsingborg. HTS, Hässleholms tekniska skola, gick segrande är tävlingen med laget PJAX med sitt skoskydd.

Utöver riksfinalsplatserna tog HTS teknikettor hem flera specialpriser, som Bästa marknadspotential till laget Hoocked som arbetat med inredningar till elevskåp, och Publikens pris till laget Spissamentum som utvecklat ett skydd så att kolsyrad dryck inte ska bubbla över vid upphällning.

Lars-Åke EnglundSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.