Annons

Slottet slår upp portarna

SÖSDALA För drygt en månad sedan blev Ina Edmarks dröm om en slottsrestaurang verklighet. Tillsammans med maken Mats har de som ambition att göra slottet till en given träffpunkt för såväl matfantaster som musikälskare.
Hässleholm • Publicerad 1 april 2019 • Uppdaterad 24 november 2021

Den bruna slottsparketten knarrar lätt när krögarparet Ina och Mats Edmark och hovmästare Michael Larsson ser sig omkring i det som snart ska bli Vannaröds nya slottsrestaurang.

Den 15:e april slås portarna upp för lunchsugna besökare och den 19:e april är det premiär för slottets påskbuffé.

Annons

Hon driver redan flera framgångsrika restauranger i Skåne, bland annat Perstorps Golfrestaurang och Café Slör i Skälderviken. Att Vannaröd Slott skulle bli nästa projekt blev ett spontant beslut så fort hon fått veta att lokalen stod ledig.

Under söndagsförmiddagen skrevs hyresavtalet på och planerna kunde ta vid på allvar. Maken Mats, som jobbat heltid som pilot, har gått ner i timmar för att kunna hjälpa till med det stora projektet.

Målet är att slottsrestaurangen ska bli en träffpunkt i Skåne för såväl Sösdalabor som nyfikna turister. Eftersom musik ligger Ina varmt om hjärtat, kan det bli ett och annat sångnummer i framtiden.

Hovmästare Michael Larsson tycker att det är spännande att snart få arbeta i ett slott.

Annons

Michael, som deltagit i svenska serveringsmästerskapen, drömmer om att se matsalarna fyllas av trevligt folk och god stämning.

Maria Hecktor och Ronny Frankson, kassör respektive ordförande i Sösdalaortens Bygdegårdsförening ser ljust på framtiden för det nya konceptet.

– Det är en fantastisk fastighet som vi hoppas kan få blomstra ännu mer, säger Ronny som passar på att skicka med lyckoönskningar till de nya hyresgästerna.

bild 1/5
På lördag väntas ett fyrtiotal utställare till Vannaröd slott. Foto: Sofia Åström/Arkiv
Ina och Mats Edmark träffades på jobbet. Ina var flygvärdinna och Mats pilot. Nu ska de öppna restaurang tillsammans.
Det var första gången Michael Larsson besökte Vannaröd Slott och i början var det lätt att gå bland korridorerna.
För Ina Edmark är det viktigt att alla ska känna sig välkomna till slottsrestaurangen.
190331 Michael Larsson blir hovmästare på Vannaröd Slotts restaurang.
På lördag väntas ett fyrtiotal utställare till Vannaröd slott. Foto: Sofia Åström/Arkiv
Ina och Mats Edmark träffades på jobbet. Ina var flygvärdinna och Mats pilot. Nu ska de öppna restaurang tillsammans.
Sofia ÅströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons