Annons

Årets skörd viktigare än någonsin förr

SKÅNE När vårbruket är igång väntar en hektisk period för regionens lantbrukare. Lantmännens regionchef i södra Sverige, Fredrik Bodin, ser positivt på säsongen.
Hässleholm • Publicerad 4 april 2019 • Uppdaterad 24 november 2021

Under hösten 2018 hade landets lantbrukare en rekordstor höstsådd. Den milda vintern gjorde att växterna klarade sig bra, vilket naturligt innebär ett litet vårbruk.

De föregående veckornas blöta väder har enligt Lantmännens regionchef för södra Sverige Fredrik Bodin inneburit ideala förutsättningar för säsongen.

Annons

Nederbörden har återställt balansen i jorden och de följande dagarna av uppehåll har gjort det möjligt att påbörja aktiviteten på fält.

Nu väntar alltså en hektisk period för regionens lantbrukare. Först går djurgårdarna ut med gödsel och därefter börjar man så smått med sådd av sockerbetor.

För ett år sedan var prognoserna goda vid vårbrukets start. De fick sig dock en törn efter sommarens omfattande torka.

Sofia ÅströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons