Fler satsar på solceller

Hässleholm Intresset för solceller växer ständigt runt om i världen och det märks även i Hässleholms kommun.
Hässleholm • Publicerad 4 april 2019 • Uppdaterad 24 november 2021

Intresset för solceller växer ständigt runt om i världen och det märks även i Hässleholms kommun.

Förra året sattes det upp 66 nya anläggningar, vilket resulterade i att det vid slutet av 2018 fanns 211 anläggningar i Hässleholms kommun. Det framgår av den statistik som Energimyndigheten släppt över antalet nätanslutna solcellsanläggningar i de svenska kommunerna.

I Hässleholms kommun sattes det under 2018 upp 66 nya anläggningar, vilket är en ökning med nästan 46 procent.

Hans Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.