Annons

SD vill stoppa bidrag till Ibn Rushd

Skåne SD vill stoppa Region Skånes årliga verksamhetsbidrag på 660 000 kronor till studieförbundet Ibn Rushd.
Publicerad 4 april 2019 • Uppdaterad 30 november 2021

Ibn Rushd är ett studieförbund som upprepade gånger har kritiserats för arrangemang, med inbjudna antisemitiska talare. Studieförbundet har anklagats för att bedriva islamistisk propaganda.

Annons

[contentcards url="https://www.nsk.se/2019/04/09/420165/" one_line="true"]

Ytterligare skäl till att SD vänder sig mot att förbundet får bidrag är det det ska ha framkommit att de utgör en plattform för polarisering och radikalisering, samt att de har deltagit i sammanhang med starkt antisemitiska inslag, påpekar Therese Borg.

I motionen ställs även en fråga till kulturnämndens ordförande med anledning av en debattartikel som alliansen skrev 2018 med budskapet att Ibn Rushd inte tydligt bedriver en verksamhet i demokratisk anda och därmed inte skulle beviljas bidrag.

Ibn Rushd uppger att de arbetar aktivt för att stärka den svenskmuslimska identiteten, samt stärka och utveckla demokratin inom den muslimska folkrörelsen.

Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons