Tykarpsgrottan håller guidade turer. Foto: Arkiv
Alpacka. FOTO: Eva Sandström/Arkiv
Multilevel med zipline i Sandåkra. Foto: Helén Fingalsson/Arkiv

Full aktivitet på påsklovet

Hässleholm
Under påsklovet arrangeras en mängd aktiviteter för barn och skolungdomar på flera platser i kommunen.

Här är några exempel på vad som finns att aktivera sig med under påsklovet.
På Stadsbiblioteket i Hässleholm Kulturhus blir det återbruksworkshop. Alla från 11 år och uppåt kan testa på sashiko, ett slags japanskt broderi.
Markan kickstartar lovet med 24 timmars LAN. Under veckan blir det baka påskfigurer, påskpyssel, filmmys och konsert med Skraeckoedla, Pablo, L.O.O.M och No Notion.

På Mötesplats Ljungdala kommer papegojan Theo på besök och här kan man både delta i tennis, femkamp, bortennis, paddling med kanot eller pyssla. För de lite äldre finns bland annat en musikstudio eller tjejkväll.
På Hovdala slott visas en påskutställning om insekter och kryp. Verken är tillverkade av skolor/fritids från årskurserna
F-6 i Hässleholms kommun. Vernissage blir det på långfredagen och utställningen pågår sedan tre veckor framåt.

Enligt tradition ordnas det påskjakt i slottsträdgården och i parken under påskhelgen. Vinsten är såklart påskägg.
I Tykarpsgrottan, Ignaberga, kan besökare följa med på en guidad visning, utforska gruvan på egen hand med gruvorientering eller lära sig mer om fossiler under en temavisning eller underjordisk utgrävning. Den 20-21 april är det påskmarknad både ovan och under jord med hantverk och lokalproducerade läckerheter.

För alla som gillar att bada erbjuder Qpoolens simhall en rolig hinderbana hela påsklovsveckan. En annan form av hinderbanor på högre höjd kan du testa på MultiLeveL i Sandåkra, strax söder om Hässleholm. Här finns en av Europas första rullstolsanpassade zipline-banor så du kan få ett hisnande äventyr både med din rullstol eller till fots.
På gården Alpakahof i Västra Torup kan man boka en annorlunda promenad i skogen tillsammans med en alpacka. Eller en gårdsvisning för att bekanta sig med alla bondgårdsdjuren?

Passa på att besöka Modelljärnvägen i Hässleholm som har visning 17 april klockan 15-20. Detta är en av Sveriges största modelljärnvägar och här finns ett trettiotal tåg som susar fram längs spåren och miljöer från 1960-talets Hässleholm.
All information finns på kommunens hemsida.

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Har du kvar din studentmössa?

Loading ... Loading ...