Annons

Succé för Anton Jönsson

Hässleholm • Publicerad 17 april 2019 • Uppdaterad 13 december 2021
Vinslövsprodukten Anton Jönsson vrålar ut sin glädje efter ett av sina fem mål i kvalmatchen mot AIK som tog hans Varbergs HK till Handbollsligan. I Varberg spelade också Vinslövsbekantingarna Jacob Friberg och Petter Nyström.
Foto: Krister Andersson/BILDBYRÅN
Vinslövsprodukten Anton Jönsson vrålar ut sin glädje efter ett av sina fem mål i kvalmatchen mot AIK som tog hans Varbergs HK till Handbollsligan. I Varberg spelade också Vinslövsbekantingarna Jacob Friberg och Petter Nyström. Foto: Krister Andersson/BILDBYRÅN

För pappa Peter ”Cassa” Jönsson gick det sådär när han kvalade med Vinslövs HK till handbollsallsvenskan. Desto bättre gick det för sonen Anton och hans Varbergs HK som i tisdags kväll tog det historiska steget upp i Handbollsligan efter att ha besegrat AIK med 3–1 i matcher.

Annons

Det är tredje säsongen för Anton Jönsson i västkustlaget som de senaste åren haft en tydlig målsättning att ta sig till Handbollsligan, och det har bara blivit bättre och bättre för varje år.

Men det var nära att det blivit ännu ett bakslag för Anton och Varberg. De ledde nämligen serien med bara några matcher kvar när de förlorade seriefinalen mot OV Helsingborg i matchens sista sekund och det efter att ha haft ledningen i hela matchen.

I kvalet var de nederlagstippade mot AIK, men redan i första matchen hemma i Sparbankshallen visade Varberg att de var att räkna med.

Kände ni att det var i den här matchen ni skulle avgöra för att slippa en femte avgörande i Stockholm?

Och det var Varberg som ledde i stort sett hela matchen förutom precis i början. Sedan närmade sig visserligen AIK och var uppe som närmast vid 22–20 men då gjorde Varberg ett nytt ryck.

Annons

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons