Annons

Ett storslaget slut

Film/recension Mer närkontakt med superhjältarna bjuder Avengers: Endgame på.
Publicerad 26 april 2019 • Uppdaterad 13 december 2021
Avengers: Endgame. Pressfoto
Avengers: Endgame. Pressfoto

Väntan har inte varit lång, nästan på dagen ett år bara. Men oj vad förväntningarna skruvats upp. Avengers: Endgame är filmen som ska avsluta historien som påbörjades i Avengers: Infinity War senast, och tala om cliffhanger. Rymdskurken Thanos lyckades få otaliga av Marvelhjältarna att upplösas i tomma intet tillsammans med hälften av jordens befolkning. Frågan nu är om katastrofen ska kunna förhindras i efterhand.

Annons

Historiens motor är, precis som i föregångaren, jakten på evighetsstenarna. Den här gången är det superhjältarna som vill lägga vantarna på dem för att rädda den halvan av jordens befolkning och de superhjältar som föll offer tidigare. Enda sättet att göra detta är att resa i tiden till diverse platser i olika eror.

I mångt och mycket har Avengers: Endgame i likhet med sin föregångare mer karaktären av ett event än en film. Det är ett spektakel, som ytterst sällan anammar talesättet less is more. Vilket avspeglas i den massiva speltiden på nära tre timmar. Men jag tycker samtidigt att Endgame är en bättre film än Infinity War.

Fakta:

FILM

Peter Eliasson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons