Vittsjö upp på tredje plats efter kanoninsats

Hässleholm • Publicerad 28 april 2019 • Uppdaterad 14 december 2021
Jubel efter 1-0. Från vänster Lisa Klinga, Nellie Persson, Michelle De jongh och Summer Green. Foto: Stefan Sandström

Det verkar som att Vittsjö håller på att bli ett spöke för Linköping. Förra året blev det förlust borta och bara en poäng hemma. I gårdagens match på Idrottsparken blev det stjärntäta laget lottlöst igen på Idrottsparken då Vittsjö vann med 2–0 efter ett mål i vardera halvlek.

Men det var ändå östgötalaget som hade matchens första vassa chans då hemmamålvakten Sabrina D’Angelo tvekade på en långboll. Stina Blackstenius chippade bollen över hemmamålvakten men C J Bott kom som en räddande ängel och fredade ett tillspillogivet mål.

– Vi hade riktigt farliga hörnor då vi fick in mycket folk framför mål, säger de Jongh som gjort tre mål på den inledande matcherna.

Förutom en dubbelchans när tio minuter återstod där Lisa Klinga fick rädda på mållinjen var det ganska lugnt i Vittsjöleden under matchens slutskede.

– En riktigt bra match både defensivt och offensivt. Nu ska njuta lite och ladda om till torsdagens match i Växjö, säger Stefan Ekstrand.

Fakta:

Vittsjö GIK: Sabrina D’Angelo – Lisa Klinga, Alexandra Benediktsson, Sandra Adolfsson, C J Bott – Michelle de Jongh, Nellie Persson, Johanna Andersson, Tove Almqvist (84) – Summer Green (71), Clara Markstedt (90+3).