Annons

Kantorn nyfrälst – på hårdrock

Kultur och Nöje Kantorn är tillbaka, som nyfrälst. I dag släpps hans låt ”Metal är trevligt”, både som singel och musikvideo.– Han får leva mina drömmar. Det är ju det här som var planen för mig när jag var liten, säger Fredrik Lexfors, Vinslövspågen som ligger bakom den osannolika karaktären.
Publicerad 10 maj 2019 • Uppdaterad 14 december 2021

Det har varit tyst ett tag om Kantorn, mannen som med sitt yviga hår och säregna röst charmat alla från Talangjuryn och -publiken till barnen, men nu är han tillbaka med besked.

Efter att ha hört Rob Halford, sångare i Judas Priest, på radion har han nämligen blivit hårdrockare, precis som sitt alter ego.

Annons

– Jag blev musikalartist, men det är hårdrocken som ligger mig varmast om hjärtat, säger Fredrik Lexfors.

Låten ”Metal är trevligt” har kommit till i samarbete med Chris Laney, grammisvinnande producent och låtskrivare som spelar med det danska heavy metalbandet Pretty Maids.

– Han älskar Kantorn och hörde av sig och tyckte att vi skulle skriva en hårdrockslåt åt honom, berättar Fredrik Lexfors.

När de träffades spelade Chris Laney upp en låt han egentligen skrivit åt sig själv, som han föreslog att Kantorn skulle få.

– Jag tyckte den var skitbra, att den kunde vi inte paja med Kantorns röst, men det tyckte han var det balla, så vi satte oss ner och skrev texten ihop och spelade sedan in låten. För första gången kände jag att det här är bra på riktigt. Innan har Kantorn mest blivit känd för att han är konstig eller rolig.

Låten släpps på alla digitala plattformar i dag och som som musikvideo på Youtube. Och det här är bara början, tror Fredrik Lexfors.

– Tenacious D har länge varit några av mina idoler just för att det är rock och humor, på en gång. Jag tycker Sverige saknar något liknande.

Att Kantorn redan är populär i hårdrockskretsar har han också fått bevis på många gånger.

– Jag har blivit kompis med fem stora svenska hårdrocksband tack vare Kantorn. Så jag tror hårdrockare mellan 30 och 50 är Kantorns publik.

Sweden Rock-publiken?

Annons

– Ja, definitivt. Chris ska spela med ”Gathering of the Kings” där på onsdagen, så den dagen ska Kantorn vara med och glida runt, säger Fredrik Lexfors.

Kantorn är inte det enda han ägnar sin tid åt. Nyligen blev han klar på Göteborgsoperan, där han medverkat i musikalen Ringaren av Notre Dame, närmast väntar ett reklamjobb på Irland och i höst blir det en ny period i Göteborg.

Då för att showa med Magnus Uggla på Rondo, tillsammans med Jesper Sjöberg från Osby.

– Vi jobbade ihop i Jersey Boys för tre år sedan, så det blir ”gött” att få jobba ihop med honom igen.

Pernilla EkdahlSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons