Annons

Tung premiär för Sjöviken

Sport En seriepremiär med ett till stora delar nytt lag på ett nytt underlag blev inte så lyckat för Sjöviken som kammade noll i Göteborg.
Sport • Publicerad 13 maj 2019 • Uppdaterad 24 november 2021

Från elitserien nedflyttade Sjöviken inledde bangolfens seriespel i division ett på det nya underlaget Minigolf Open Standard (MOS) på Gullbergsbros hemmabanor i Göteborg, och det blev en premiär i moll.

– Ja, sett till resultaten var det det, säger Leif Nilsson som med sitt snitt på 33,0 slag lyckades bäst av Sjövikenspelarna.

Annons

Det var egentligen bara i två av helgens sju matcher som Sjöviken var nära att ta poäng, och det var mot bottenkonkurrenterna Asarum och Uddevalla där de förlorade med fem respektive två slag.

– Vi tappade lite för många slag på näst sista banan, bland annat hade vi en sjua där och det blir dyrbart, säger Leif Nilsson.

En anledning till problemen med den banan var att ingen av Sjövikenspelarna hade varit på anläggningen tidigare och träningsspelat vilket motståndarna gjort.

– När vi kom dit i torsdags var det blött, men sen i lördags var det visserligen inte så varmt men klarblå himmel och det gjorde att förutsättningarna var helt annorlunda. I och med att vi inte hade varit där innan hade vi en del problem med att hitta rätt linjer när vi inte kom så nära att det bara var att putta i bollen, säger Leif Nilsson vars lag får ladda om till omgång två av serien som avgörs på EB i Malmö den 8-9 juni.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons