Annons

Mike visar vägen för IFK

Sport • Publicerad 24 maj 2019 • Uppdaterad 13 december 2021
Mike Andrew har haft siktet rätt inställt under våren och gjort inte mindre än 19 mål, med det är han den i svensk herrelitfotboll som gjort flest mål i år. Foto: Stefan Sandström/Arkiv
Mike Andrew har haft siktet rätt inställt under våren och gjort inte mindre än 19 mål, med det är han den i svensk herrelitfotboll som gjort flest mål i år. Foto: Stefan Sandström/Arkiv

En notorisk målskytt är varje tränares stora dröm, och i Mike Andrew har IFK Hässleholms en veritabel målmaskin.

Under sina dryga tre år i IFK Hässleholm har han ett fantastiskt bra målsnitt. Eller vad sägs om 42 mål på 66 matcher?

Annons

Men målen är inget han själv fokuserar på.

– Det viktigaste är att det går bra för laget, sen spelar det ingen roll om det är jag eller någon annan som gör målen, säger Mike som i år gjort sju mål på de sex första matcherna.

Med det leder han skytteligan i division två östra Götaland, men det har han ingen koll på.

– Oj, gör jag? Det visste jag inte, säger han förvånat.

Hur tycker du det gått för dig och laget i början av säsongen?

– Jag försöker göra mitt bästa hela tiden och hjälpa laget. I år är det mycket nytt. Ny tränare, nytt spelsystem, nya spelare. Men jag tycker att vi blir bättre och bättre för varje match, säger Mike Andrew och fortsätter:

– Vi måste bara jobba hårt så fortsätter vi utvecklas och förbättra spelet vi har.

Senast blev det 4–1-förlust för IFK mot seriefavoriten Karlskrona trots ett straff mål av Andrew. Värre var att han fick en smäll som gjort att han missat två träningar i veckan, men enligt honom själv ska det inte vara någon fara för fredagskvällens hemmamatch mot Asarum.

– Nej, nej. Jag har bara vilat för säkerhets skull, matchen kan jag spela, säger han övertygande.

Vad behöver ni göra för att vinna?

Annons

– Asarum är ett bra lag, men vi ska spela vårt spel. Har vi mycket boll kan vi spela offensivt som vi vill göra.

Kommer du att fortsätta göra mål?

– Det vet jag inte. Kanske. Men det viktigaste är att laget vinner. Vi ska göra allt för att försöka ta tre poäng, säger Mike Andrew.

Och faktum är att IFK är i topp i ytterligare en liga – nämligen publikligan. Hittills har de ett hemmasnitt på 407 åskådare vilket är bäst tillsammans med Dalstorp.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons