Annons

Orlando och Prekariatet till Stadsteatern

Publicerad 28 maj 2019 • Uppdaterad 14 december 2021
Malmö Stadsteater presenterade på tisdagen  säsongen 2019/2020. Foto: Jörgen Johansson
Malmö Stadsteater presenterade på tisdagen säsongen 2019/2020. Foto: Jörgen Johansson

- Välkomna till en riktig festdag, säger Malmö Stadsteaters chef Kitte Wagner när hon presenterar nästa säsongs föreställningar.

- Vår öppningsföreställning är en fantastisk könsklassiker. Virginia Woolfs klassiker Orlando, som stått på vår lista länge.

Annons

Föreställningen, som får premiär 14 september, blir en bearbetning i regi av Sara Cronberg, översatt av Sara Stridsberg och med musik av Jenny Wilson.

- Att få en sådan fråga att göra musik till Orlando är det mest underbara man kan få om man heter Jenny Wilson, säger artisten själv.

Förutom ovan nämnda nyheter blir det också nypremiär av Fröken Julie och prisade En annan värld och så får En handelsresandes död äntligen premiär efter föra säsongens inställda uppsättning. Och det blir grekisk tragedi med Aischylos De skyddssökande kvinnorna med en stor kör av kvinnor från Malmö ledda av skådespelaren Sandra Stojiljkovic. Och mycket mer så klart.

Texten uppdateras

Gunilla WeddingSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons