Annons

Valprånsmisstänkt nekar blankt

Kristianstad Under fyra dagar ska rättegången om valprånet pågå. Under måndagsmorgonen inleddes förhandlingarna.
Publicerad 3 juni 2019 • Uppdaterad 13 december 2021
Eivor Nilsson överfölls och misshandlades brutalt vid rånet. En 27-åring döms till fem års fängelse för grovt rån. Eivor Nilsson tilldöms även skadestånd.                                          Arkivbild.
Eivor Nilsson överfölls och misshandlades brutalt vid rånet. En 27-åring döms till fem års fängelse för grovt rån. Eivor Nilsson tilldöms även skadestånd. Arkivbild.

Rättegången mot fem personer med kopplingar till valprånet i Önnestad i januari inleddes under måndagen. Tre åtalas för inblandning i själva rånet, medan de två sistnämnda åtalas för häleri sedan de ska ha befattat sig med de stulna valparna.

Annons

[contentcards url="https://www.nsk.se/2019/05/20/fem-atalas-for-inblandning-i-valpran/" one_line="true"]

Under måndagsförmiddagen presenterade kammaråklagare Christopher Ramkvist åtalspunkterna, tillsammans med den rånade och misshandlade kennelägaren Eivor Nilssons skadeståndsanspråk. Hon begär totalt 60 000 kronor i skadestånd, varav 50 000 är för kränkning och 10 000 för sveda och värk.

Den 27-årige mannen som åtalas för grovt rån förnekar brott och bestrider skadeståndskravet, men under förutsättning att han döms går han med på 30 000 kronor i kränkningsersättning och 5 000 kronor för sveda och värk.

Eivor Nilsson satt vänd från de misstänkta och tittade på skärmen bakom sig under hela den inledande genomgången av brottsplatsbilder, bilder av sig själv som skadad och annat i förundersökningen som åklagaren gått igenom hittills. De åtalade tittade också koncentrerat på bilderna, utan att visa några känslor.

Annons

En av de två personer som åtalas för häleri konstaterar att hon bor på den adress som förekommer i utredningen, men att det inte gått till på det sätt som åklagaren påstår.

Lars-Åke EnglundSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons