Annons

Framgångar för hundungdomarna

Hässleholm • Publicerad 4 juni 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

Man springer åtta lopp på tre dagar och det är bara nollade lopp som räknas och man måste ha resultat i både agility och hopp.

Vinnaren sätter tiden och sen får de andra poäng efter hur långt efter vinnaren man är. Så det är spännande in i det sista loppet. Placering 1-4 får åka på VM, NM och EO, 5-10 till NM och EO (5-12 i largeklassen).

Annons

Resultaten:

Large: Jenny Damm vann i år igen med Lilli, sen kom hon 3:a med Ziv och 4:a med Azta (hennes nya unga hund), så hon tog nästan alla VM platserna.

Så nu kan de inte kallas Team Lilli längre utan nu är det Team Lotus Education och det består av Jenny, Nettan Johansson och alla deras hundar.

Jenny och Lilli får även åka till Crufts. (Jenny bor i Getinge och Nettan bor i Tyringe). Cathrin Andersson och Fi kom 10.a (bor i Helsingborg), och Eleonor Mohlin och Louie kom 12:a så det blir EO och NM för dem.

Medium: Eleonor Mohlin och Liv (bor i Örkelljunga) vann klassen, så här blir det VM, EO och NM (i år igen).

Small: Linda Lidgren och Svea (bor i Tyringe) kom på en 7 plats, så här blir det EO och NM.

NM går i Danmark, EO i Nederländerna och VM i Finland.

Kan även nämnas att på andra plats i largeklassen, där kom Emma Nilsson med Gaupa (bor i Helsingborg), tidigare HHUare, men tävlar numera för Svenska agilityklubben.

Nettan Johansson är tränare för alla de här ekipagen och hon är även i år biträdande landslagsledare.

Resultatet för Årets Hundungdom 2018 är klart.

Annons

Det är Sveriges Hundungdom som har den här satsningen för att uppmärksamma alla medlemmar runt om i landet som tävlar i olika grenar och visar upp sin lokala hundungdomsklubb och Sveriges Hundungdom.

Hässleholm Hundungdoms ungdomar lyckas väldigt bra i agility.

Vinnare i agility x-small blev Elin Nilsson och Winna. ’

I small vann Annica Erikson och Svea och i XL vann Elin Nilsson och Abbie (i år igen).

Prisutdelningen kommer att ske senare i sommar under U-SM.

Källa: Hässleholms Hundungdomar

Hans Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons